Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Alasarna

V antickém místě Alasarna (dnešní město Kardamena) se nachází v blízkosti starobylého křesťanského osídlení hřbitov, který je vidět při vstupu do archeologického naleziště. Při vykopávkách byly odkryty nálezy, které dokazují, že osídlení zde trvalo až do poloviny sedmého století. Existují také důkazy, že místo bylo opuštěno v době arabské invaze, kterou vedl Abul Aawar (654 - 655 n.l.).

I když celková plocha osady není známa, město se pravděpodobně rozšířilo na východ. V prostoru bazilik, které byly zasvěcené Nejsvětější Trojice (Agia Theotita), sv. Dorotheovi, sv. Eutychiovi a presbyterovi Photinusovi, byly objeveny při vykopávkách ruiny domů, které se datují k počátku období raně křesťanského osídlení (před rokem 550).

Dnešní Kardamena je postavena na místě starověkého města a díky archeologickým vykopávkám byly objeveny ruiny zasvěcené bohům Apollónovi a Herkulovi. Kromě toho zde byly postaveny chrám z mramoru (ze 3. století př.n.l.), divadlo a několik budov z éry římské říše. Ve stejném místě najdete i zbytky křesťanské baziliky, která byla zasvěcena svatému božství Agia Theotita.

Kos - pláž města Kardamena

Místo

Alasarna 36° 46' 38.9388" N, 27° 8' 18.8016" E
Location