Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Kardamena

Kardamena

Na jižním pobřeží ostrova Kos se nachází poklidné městečko Kardamena. Vzdálenost od nejbližšího letiště je asi 7 km a 25 km je to odsud do města Kos. V obci žije asi 1 500 stálých obyvatel a v letních měsících se k nim přidává ještě dalších asi 20 tisíc turistů.

Kardamena byla dříve malou, typicky rybářskou vesnicí. V průběhu doby tady ale postavili taverny, restaurace a hotely, takže se dnes stala místem jako stvořeným pro turistiku. Leží pevně v britských rukou, o čemž svědčí skutečnost, že pěší zóna je prostě "britská".

Kdo hladoví a žízní, ten má v Kardameně absolutní jistotu, že ve velkém množství útulných hospůdek a restaurací bude mít opravdu z čeho vybírat. Ať už si tedy dopřejete jen nějaké malé občerstvení mezi hlavními jídly, dáte si nějaký ten osvěžující nápoj nebo sem dorazíte po krásně prožitém dnu až večer, vždy dostanete to, na co budete mít chuť. V příjemném prostředí si můžete vychutnat dobré jídlo a mnohé místní speciality.

Na procházku je tahle živá vesnice "tak akorát", je tu mnoho malých obchodů, lákajících k prohlídce i k nákupům. Kdo hledá nějaký suvenýr nebo dárek, určitě objeví něco vhodného na pěší zóně.
Modré moře a pláž jen čekají na své návštěvníky, aby zde relaxovali a užívali si celkové pohody. Zajímavý je i výběr různých zábavních zařízení, jako jsou restaurace, bary a diskotéky, které zaručují, že se ani večer nebudete nudit.