Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Kefalos

Ostrov Kos s vesnicí Kefalos
Autor: kevgibbo

Městečko Kefalos se nachází 40 km západně od hlavního města Kos, má asi 2 600 obyvatel. Je to největší "vesnice" na západním konci ostrova Kos. Přímo ze stejnojmenného poloostrova Kefalos je nádherný výhled na pláž Limamaki a pod ním ležící plošinu. Místo je dosud původní, jen s minimálním cestovním ruchem a je jakousi "duší" ostrova. Na letiště je to odsud jen asi 18 km.

Poloha obce se dá nejlépe charakterizovat jako místo uprostřed nedotčené přírody mezi horami a mořem. Městečko leží ve vysloveně malebné krajině. Je z něj díky zmíněné poloze nádherný pohled na celé pobřeží i malý přístav Karmari. Mnoho krásných pláží v Kamari a okolních zátokách (Chrisi Akti, Polemi, San, Xerokampos, Laggades, Paradies a Kamel) skýtá ty nejlepší šance pro slunění nebo koupání.

Můžete odsud obdivovat i zátoku Karmari Bay, která je dobře chráněná a je také vůbec největší na celém ostrově Kos. V zátoce se nachází malý ostrov Kastri.
Je tu až neuvěřitelně krásně a Kefalos by v žádném případě neměl chybět na seznamu těch největších turistických zajímavostí na řeckém ostrově. Obec si po právu vybudovala pevné místo v srdcích milovníků přírody a pěší turistiky. Uprostřed nádherné krajiny si můžete naplánovat nádherné procházky a výlety.

Na různých pěších turistických stezkách jsou pak návštěvníci odměněni nádherným výhledem, takže každý výlet tohoto typu je zcela výjimečný. Je to oblast s divukrásnou přírodou a s příjemným mikroklimatem.
Samozřejmě, že ani sportovci tu nepřijdou zkrátka, na pláží jsou skutečně široké možnosti pro holdování vodním sportům.

V obci se před vámi otevírají i široké možnosti k ochutnávání skvělého jídla v místních tarvernách. V každém případě byste si měli dopřát místní sladkosti připravované z domácího medu.

Obec Kefalos s kostelem na ostrově Kos
Autor: wallygrom