Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Kos a zábava

Chcete jen tak relaxovat anebo si odpočinout po náročném výletě a při tom být pořád v centru dění? Ostrov Kos má mnoho různých a krásných kaváren, že si jen těžko budete hledat tu nejoblíbenější. Některé kavárny otevírají již v ranních hodinách, jiné teprve v poledne. Ale nikdy nebudete mít problém zakoupit milovanou kávu a nějaké to občerstvení.

Strávit můžete klidné odpoledne v jedné z kaváren v centru nebo se můžete také těšit na příjemnou atmosféru v kavárně s výhledem přímo na moře. Když slunce zapadá a blíží se noc, mnoho kaváren se mění na kavárenské bary. Jsou tak skvělými výchozími body pro zábavu s přáteli, až vyrazíte do nočních klubů a barů.

Restaurace na ostrově Kos jistě uspokojí všechny chuťové buňky. Počínaje "Ouzeris"(malé tradiční restaurace) s místní kuchyní, přes taverny až po rybí restaurace s jejich nádhernými vůněmi. Ti všichni se budou snažit uspokojit vaši touhu po jídle kdykoliv během dne.

Nebo snad máte chuť na těstoviny a pizzu od Italů, nebo na sladko-kyselé pokrmy z Číny nebo dokonce indické pikantní kari? Nemůžeme vynechat ani zmínku o ostré kuchyni z Mexika. Jak je vidět, na Kosu panuje mezinárodní kuchyně. Ať už ve městě Kos nebo v menších obcích, všude budete mít z jídla nezapomenutelné zážitky.

Noční život na ostrově je jedinečný. Pokud hledáte něco tiššího, pak si vyberte jeden z plážových barů. Tyto bary nabízejí klidnou, romantickou atmosféru a speciální dekorace. Nebo chcete raději flámovat až do časných ranních hodin? Pak určitě navštivte úzké uličky s mnoha bary, kluby a zábavným životem v hlavním městě Kos, kde můžete strávit párty až do svítání.

Co se týče nákupů, ostrov Kos nabízí jak staré tradiční výrobky tak i nejnovější technologie. Když projdete malebné staré město, všimnete si velmi rychle, že je zde neuvěřitelně široká škála různých výrobků. Mýdla z olivového oleje vyhlášená pro svojí přírodní kvalitu, sklenice naplněné místním medem, nebo třeba nejnovější playstationy pro děti. Je tady opravdu všechno.

Místo

Město Kos 36° 53' 42.4788" N, 27° 17' 13.5096" E
Location