Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Mastichari

Kos - vesnička Mastichari
Autor: hofman01

Mastichari je útulné městečko v západní části řeckého ostrova Kos, asi 22 km na západ od hlavního města Kos. Místo se stalo v posledních letech oblíbenou destinací pro turisty a dávný charakter obce zde přežil až do současné doby.

Mnoho malých apartmánových domů a penzionů láká k ubytování. Ať už chcete něco jednoduchého nebo máte raději luxus, žádné vaše přání zde nezůstane nevyslyšeno. Městečko je atraktivní a zajímavé opravdu pro všechny návštěvníky. Navečer si můžete zaskočit do některé z mnoha restaurací a taveren, a vychutnat si skutečně vynikající jídlo a lahodné pití.

Písečná pláž v Mastichari je nádherná a bude se dozajista líbit i těm nejmenším. Každý, kdo se projde po pláži zjistí, že právě tohle je to pravé místo, kde zapomene na starosti všedního dne a kde si odpočine. Pokud dáváte přednost sportu nebo koupání a plavání v moři, nebudete ani na této pláži nikterak ochuzeni. Obzvláště surfaři tohle místo ocení, protože přímo u pláže se nachází surfařská stanice.

Ať už plánujete dovolenou rodinnou, v páru nebo vysloveně rekreační, v Mastichari je pro každého něco. Pro klidnou dovolenou je vhodné cestovat mimo hlavní sezónu. Zajímavých výletů do okolí lze podniknout hned několik. Obzvláště populární je výlet na Kalmynos, bývalý ostrov sběračů mořských hub.

Mastichari na ostrově Kos s pláží
Západ slunce u Mastichari, ostrov Kos