Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Psalidi

Pláž Psalidi

Kos patří k nejkrásnějším řeckým ostrovům pro strávení dovolené. Ve východní části tohoto oblíbeného ostrova se nachází úsek pobřeží Psalidi, které se táhne od nového přístavu ve městě Kos až do Agios Fokas.

Psalidi je předměstí Kosu, které turisty láká svými nádhernými zátokami a plážemi. Místní pláž je často označována jako městská pláž města Kos a nabízí ideální podmínky pro odpočinkovou dovolenou. V její blízkosti je postaveno mnoho hotelů a také jediný kemp na ostrově.

Pláž je písečná a oblázková, skládá se z několika úzkých úseků. Své místo zde najdou jak milovníci lenošení, tak vyznavači aktivní dovolené.

V surfařském centru si můžete vypůjčit surf a také absolvovat lekce v surfování. Ale můžete si tu vyzkoušet i další vodní sporty, jako třeba jízdu na banánu nebo vodní lyže.

Po dlouhém dni stráveném na pláži se nabízí procházka po rušné pobřežní promenádě, kde najdete různé obchody, útulné taverny, restaurace a koktejlové bary.

Kdo chce oblast kolem letoviska prozkoumat na vlastní pěst, může se vydat autobusem nebo si pronajmout kolo. Tak se můžete dostat ke krásným plážím, které se nacházejí poněkud stranou, jako například Lambi.

Obecně platí, že okolní oblast je skvělá k výletům na kole. Ať už na horském nebo trekingovém, místní půjčovny kol nabízejí široký výběr.

Doporučuje se obzvláště výlet do staré části města Kos kde se můžete procházet malebnými uličkami. Také lodí se dostanete z přístavu ke krásným plážím na ostrově. Z hlavního města se dostanete také do Turecka nebo na jiné řecké ostrovy.

Přímo v přístavu města Kos stojí nejrůznější taverny a bary, kde si můžete pochutnat na typických řeckých a tureckých specialitách.

V blízkosti Psalidi, směrem na Agios, leží Embros Therme, kam se snadno dostanete i na kole. Na úzké oblázkové pláže zde tryská ze země teplý pramen, který láká k relaxační koupeli.

Místo

Pláž Psalidi 36° 53' 9.636" N, 27° 19' 53.4396" E
Location