Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Tigaki

Kos - část vesničky Tigaki

Na severním pobřeží ostrova Kos se nachází malé městečko Tigaki, asi 12 km od hlavního města Kos. Kdo si myslí, že tu panuje čilý cestovní ruch a proudí tudy davy lidí, ten se mýlí. Městečko sestává pouze z několika občanských staveb, jako jsou obchody, hotely, bary a pár taveren. V obci se žije pouze v letních měsících, a v zimě není městečko vůbec obydleno.

V Tigaki najdete údajně tu nejlepší písčitou pláž na ostrově Kos, a už to je samo o sobě důvodem, proč sem zavítat. Kdo chce navštívit Tigaki autobusem, má štěstí, protože autobusové spojení s městem Kos je velmi dobré.

Ostrov Kos má mnoho krásných písčitých pláží, které zvou ke koupání nebo jen tak k odpočinku. Kdo chce být aktivní a chce se třeba věnovat vodním sportům, přijde si tu také na své. Dvě nejpopulárnější pláže jsou tu Paradise Beach a Camel Beach. U té první návštěvníci ocení nádherně čistou vodou a naprosto jemný písek. V těsné blízkosti pláže je i hospůdka. Camel Beach je však oblázkovo-písčitá a je také využívána nudisty, kteří se zde v klidu sluní mezi velkými skalisky.

Pokud chcete ochutnat nějaké místní pochoutky, využijte nabídky některé z mnoha zdejších restaurací a taveren, které nabízejí řeckou kuchyni. Kulinářské speciality a útulná atmosféra jsou přímo zaručeny. Kdo se rozhodne ochutnat něco dobrého se nesmí divit, že tu servírují jídlo jen vlažné. Toto je tady zcela normální a typické.

Co se týče různých výletů v této oblasti ostrova Kos, dá se vyrazit prakticky kamkoliv a všude objevíte něco zajímavého. Prozkoumat celý ostrov za jeden den je také možné, protože není příliš velký. Kdo by si snad moc nevěřil a zdráhal se prozkoumat tato místa sám, může bez obav využít nabídky místních průvodců a podniknout prohlídku městečka a jeho okolí s nimi.

Pláž u Tigaki
Pláž u Tigaki

Místo

Tigaki 36° 53' 13.9272" N, 27° 11' 2.22" E
Location