Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Asfendiou

Asfendiou - ortodoxní kostel

Ti, kdo o své dovolené nechtějí jen lenošit na pláži, ale chtějí podniknout i nějaký výlet, určitě navštíví malebnou a atraktivní vesničku Asfendiou. Vydejte se tedy i vy jihozápadním směrem od hlavního města Kos, kde asi po 15 km objevíte tuhle vesničku. Rozkládá se přímo na svazích hory Oros Dikeos, která se tyčí do výšky 846 metrů. Kdo se odváží vylézt až nahoru, tomu se pak otevře neuvěřitelný a dech beroucí výhled na část ostrova Kos, na sousední ostrovy a na krásně modré moře.

Samozřejmě to není všechno, co tahle obec bohatá na místní tradice nabízí. Ve vesničce objevíte i klasickou a pozoruhodnou architekturu. Nezapomeňte si tedy prohlédnout některé z těchto zajímavých staveb. Pozoruhodný je kostel Assomati Taxiarhes, postavený již v 11. století. Ani pozůstatky nedaleké baziliky Agios Pavlos vás rozhodně nezklamou.

Kdo má během své návštěvy v Asfendiou trochu času, může se zajít podívat do malých obchůdků na konci vesničky a něco si tu nakoupit. Po prožití náročného dne se ovšem potřebujete také trochu občerstvit. Navšivte tedy některou z místních tradičních kaváren či taveren a vychutnejte si jeden z oblíbených pokrmů. 

Můžete se tu také ubytovat, na výběr máte celou řadu soukromých pokojů. Díky různým cenovým kategoriím si určitě něco vyberete a váš pobyt v Asfendiou si můžete vychutnat v naprosté pohodě. Malá vesnička na ostrově Kos není cílem žádné masové turistiky, ale je to místo, kde dosud vládne útulné a tradiční řecké kouzlo.

Geografie: