Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Marmari

Marmari
Autor: Klaus Michae

Marmari je malé městečko na ostrově Kos, které objevíte přímo na severozápadním pobřeží u krásné písečné pláže, která každoročně láká mnoho návštěvníků. Toto místo sestává z plošiny, která se pomalu svažuje až k moři. Různé hotely, restaurace a obchody se nacházejí u jedné dlouhé ulice. Pouhých 15 km je vzdálené hlavní město Kos. Letovisko je ideální pro dovolenou s celou rodinou, nudit se tu určitě nebudete.

Zdejší počasí vysloveně láká k lenošení na pláži, zapůjčit si můžete v případě potřeby slunečníky a lehátka. Na místní pláži panují neustále dobré větrné podmínky, takže nejen surfaři tu mají o zábavu postaráno.
Samozřejmě, že se žádná dovolená neobejde bez výletů a nákupů, o které není ani v tomto místě nouze.

Známé pro své dlouhé a písečné pláže láká Marmari každoročně mnoho návštěvníků. Blízkost k hlavnímu městu Kos, působivé okolí, široká nabídka ubytování a pláže s nabídkou služeb (slunečníky, lehátka a možnosti vodních sportů), rekreantům zde vůbec nic nechybí. Mnoho malých tradičních kaváren a taveren nabízí nejen občerstvení a limonády, ale i chutná jídla. Z hlavního města Kos se sem snadno dostanete autobusem, taxi, autem nebo skútrem. Máte-li jachtu, dostanete se do městečka také po moři, je zde malý přístav.

Krásné okolí a příroda jsou ideální pro dlouhé procházky, pěší túry nebo vyjížďky na kole. Každý, kdo přijede bez vlastního kola, si ho může bez problémů vypůjčit za malý poplatek. Určitě pak stojí za to, vydat se do 4 km vzdálené horské vesnice Pili. Nad plošinou a mořem budete mít krásný panoramatický pohled. Kdo se rozhodne strávit svojí dovolenou v Marmari, odveze si odsud mnoho dojmů a zážitků, a v budoucnu se sem dozajista ještě vrátí.

Marmari - pláž

Místo

Marmari 36° 52' 40.98" N, 27° 8' 46.2444" E
Location