Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Doprava na ostrově

Kos - mezinárodní letiště
Autor: wallygrom

Letadlem:
Na ostrově Kos bylo vybudováno mezinárodní letiště. Charterové lety jsou k dispozici v průběhu sezóny od dubna do října a létá se sem z většiny evropských letišť. Během zimních měsíců budete muset vzít zavděk pravidelnou linkou, která má mezipřistání v Athénách nebo v Soluni.

Jachtou:
Ostrov Kos má modernizovaný přístav ve městě Kos - dodávky pohonných hmot, vody a nutné opravy jsou zde plně k dispozici. Několik restaurací a obchodů se nachází přímo v přístavu.

Lodí nebo trajektem:
Na ostrov Kos připlouvají dobře organizované trajekty. Ostrov je v každodenním spojení s přístavy na ostrovech Rhodos a Kalymnos nebo s přístavem Pireus na pevnině. Během letních měsíců vyplouvá několik lodí a trajektů i na ostatní Dodekanské ostrovy a do Bodrumu v Turecku.

Autem:
Ostrov má vybudovánu opravdu dobrou silniční síť, takže není vůbec žádný problém použít auto a dostat se tak do všech důležitých míst a ke všem zajímavým památkám. Existuje zde i několik autopůjčoven.

Mopedem:
Na ostrově Kos je možné pronajmout si mopedy, malé motocykly, trojkolky nebo třeba i Harleye. Půjčovny těchto vozidel tu jsou doslova na každém rohu. Pokud si chcete pronajmout moped, mějte na paměti, že v celém Řecku je také povinnou výbavou ochranná přílba, i když se místní obyvatelé, protože bývá často opravdu vedro, této povinnosti zbavují.

Na kole:
V částech, kde je ostrov velmi plochý, je přímo potěšením zkoumat okolí na kole. Půjčoven kol je na celém ostrově opravdu nepočítaně. Jako na jediném řeckém ostrově byly na Kosu vybudovány speciální cyklostezky. Intenzivní milovníci horských kol by si ovšem své sportovní náčiní měli přivézt s sebou.

Autobusem:
Na ta nejdůležitější místa a k těm nejznámějším památkám se dostanete bez obtíží i autobusem. Nejlepší je seznámit se s různými linkami a tratěmi již předem.

Kos - přístav
Autor: bazylek100