Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Dovolená na ostrově Kos, 2. část

Zia - restaurace
Autor: kevgibbo

Typický řecký životní styl návštěvníkům zprostředkují horské vesnice Zia a Pyli. Tyto vesnice se v pravý čas zapojily do turistického "vlaku" a tak je trochu diskutabilní, zda je tato řecká autentičnost opravdová. Nefalšovaný a zcela jistě skutečný je ale nepopsatelně nádherný výhled z těchto výšin na ostrov Kos. Kromě toho se pohoří Dikeos výborně hodí k tomu, abyste svoji dovolenou mohli rozšířit o výlety na horských kolech nebo pěší túry.

Milovníci vodních sportů si na své přijdou v letovisku Kamari. V jeho bezprostřední blízkosti se nacházejí ty nejkrásnější pláže ostrova. Zátoka Kefalos s ostrovem Kastli, stejně jako pláž Paradise, jsou vhodné pro všechny vodní sporty - od surfování až po vodní lyžování – návštěvníci zde najdou zkrátka vše, po čem jejich sportovní srdce prahne.

Další téměř povinnou zastávkou na východě ostrova jsou lázně Empros. Ve velkém bazénu se slévá dohromady mořská voda s termálním léčivým pramenem, který obsahuje síru. Zde se návštěvníci mohou zcela uvolnit a nechat na sebe působit léčivé síly přírodních lázní.

Velmi zajímavé je také malé městečko Antimachia, které se nachází v blízkosti letiště. Pouze zde je k vidění jeden z tradičních větrných mlýnů, a navštívit tu můžete také hrad.

Ostrov Kos nabízí ještě něco navíc, asi 4 km západním směrem od hlavního města Kos leží absolutní jednička mezi turistickými atrakcemi ostrova – Asklepion. Zde se nalézal jeden z prvních léčebných domů na světě. Toto stavební dílo ze 4. století př.n.l. disponovalo kromě pokojů pro nemocné také prostory pro výuku, lázeňskou částí, obytnou částí a několika svatyněmi.

Asklepion