Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Dovolená v Tigaki

Ostrov Kos a Tigaki s nedalekým Asklepionem

Vesnička Tigaki s přibližně 250 obyvateli se nachází asi 10 km od hlavního města Kos na severním pobřeží stejnojmenného ostrova Kos, a asi 7 km severně od obce Asfendiou. Toto turistické středisko se v posledních desetiletích velice rychle rozvíjí a může se pochlubit dlouhou bílou pláží v zeleném údolí.

Krajina kolem Tigaki je nádherná a udivuje návštěvníky různými barvami se zelenými rostlinami a krásnými květinami.

Ubytování naleznete hned v blízkosti pláže, je tu klid a všeobecně lze jen potvrdit, že místo je opravdu velmi oblíbeným cílem rekreantů. Obchody se nacházejí v centru obce, jsou otevřeny po celý den a slouží nejenom pro menší nákupy.

Tradiční taverny, v nichž se podává množství čerstvých ryb, ale i restaurace s mezinárodní kuchyní a ty nejrůznější snack bary lákají návštěvníky doslova ve dne i v noci. V barech a klubech můžete klidně slavit až do časných ranních hodin.

Dlouhá bílá pláž s křišťálově čistou vodou byla již mnohokrát oceněna Modrou vlajkou, a to nejen pro čistotu, ale i pro nabízené služby přímo na pláži. Samozřejmostí jsou sluneční lehátka, plavčíci a široká škála příležitostí k holdování vodním sportům.

Pláž je velmi plochá a je vysloveně ideálním místem pro koupání rodin i s malými dětmi či pro poněkud méně zdatné plavce.

Ani milovníci windsurfingu nebudou v žádném případě zklamáni. Vlny z otevřeného moře lákají na perfektní surfování a pro začátečníky jsou tu plně k dispozici místní windsurfingové školy.

Už jste si užili dost koupání a ležení na slunci? Pak dozajista uvítáte možnost procházek k mnoha zajímavým malým vesnicím v okolí nebo se třeba můžete jen tak toulat po okolí.

Hodně zajímavého je k vidění v sousedních vesnicích Zipari, Asfendiou, Pyli či v Palio Pyli, je to jen pár kilometrů odtud.

Tigaki je v dosahu městských autobusů z města Kos (odjíždějí téměř každou hodinu), taxíků, dá se sem dojet autem, na skútru nebo i na kole, vzdálenost je pouhých 10 km. Letiště se nachází jen 15 km severovýchodně od vesničky.

Kos - pláž vesničky Tigaki

Místo

Pláž Tigaki 36° 53' 22.9704" N, 27° 11' 1.6584" E
Location