Jste zde

Domů » Pláže

Ostrov Kos, 2. část

Krásná krajina Dodekanského ostrova Kos
Autor: bazylek100

Západní část ostrova Kos láká ​​osamocenými plážemi a starými kláštery, kde se procházky stávájí přímo požitkem. Čím více se pohybujete směrem na východ, tím prázdnější jsou tu pláže. Ostrov Kos je ale atraktivní v každém ročním období. Obzvláště na jaře, kdy se po zimních dešťových srážkách začíná probouzet zdejší divukrásná příroda. V květnu, kdy sem přijíždějí první turisté, se doslova celý ostrov promění na moře květin.

Na pobřeží ostrova stojí množství hotelů, apartmánů a penzionů všech kategorií. Četné restaurace, taverny a jiná občerstvení zde čekají na turisty, aby jim nabídly místní kulinářské speciality. Milovníci nakupování tady najdou celou řadu nejrůznějších obchodů. K dobrým turistickým střediskům patří neoddělitelně noční život a ani ostrov Kos není v tomto případě žádnou výjimkou.

Blízkost sousedních Dodekanských ostrovů a Turecka přímo vybízí k podnikání celodenních výletů. Žádný jiný řecký ostrov nemá tolik vybudovaných cyklostezek jako právě Kos. Dokonce i milovníky koní, kteří chtějí strávit dovolenou jen na koních, osloví zajímavá nabídka. Nabízejí zde totiž vyjížďky na koních po slaném jezeře.

Obecně vzato je nabídka různých lákadel na ostrově Kos velmi všestranná a opravdu každý turista, ať už mladý nebo starší, bohatý nebo chudší, sportovně či spíše kulturně založený, všichni zde najdou něco zajímavého. Na ostrově Kos si můžete skutečně užít svou zaslouženou dovolenou, i když na druhou stranu je taktéž nutno přiznat, že kvůli neustále rostoucímu cestovnímu ruchu už i tento ostrov ztratil hodně ze své původní originality.

I když je Kos jedním z ostrovů s masovou turistikou, nejsou tady dosud žádné hotely podobné mrakodrapům. Všechny budovy jsou zakomponovány do okolní přírody. Pochopitelně lze také navštěvovat nákupní centra i záležitosti kulturního charakteru, jakož i nádhernou přírodu a v neposlední řadě se doporučuje ochutnat vynikající místní pokrmy. Kdo klade vysloveně důraz na trávení dovolené pouze na dobré pláži, ve výborném hotelu s širokou škálou sportovních zařízení, vzrušujícím nočním životem a se zábavou, pro toho bude ostrov Kos tím pravým rájem na zemi.