Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Antimachia

Antimachia - zřícenina středověkého hradu

Malé a klidné místo Antimachia se nachází v centru ostrova Kos. Leží zhruba 23 km jihozápadně od města Kos a asi 4 km jižně od vesničky Mastichari. Toto malebné městečko je trvale obýváno asi 2200 obyvateli, kteří pracují v oblasti cestovního ruchu a v zemědělství. Více než 3000 let staré sídlo Antimachia už podle svého názvu slibuje mnoho zajímavostí. Na své si tu přijdou velcí i malí návštěvníci.

K těm bezesporu největším zajímavostem v Antimachii patří určitě "Antimachijský dům". Pochází z počátku 10. století a určitě stojí za to se sem zajít podívat. Stejně tak užitečná je i návštěva hned naproti stojícího starého autentického větrného mlýna, který bývá označován jako kněžský mlýn - "Milou tou Papa". Asi 4 km severovýchodně od obce se ještě nachází zřícenina středověkého hradu ze 14. století.

Obec samozřejmě nabízí také mnoho ubytovacích možností pro své hosty, ale nikdy neprohloupíte, pokud si zarezervujete ubytování již předem. Ať jste pár nebo jednotlivec, nebo třeba chcete i malý apartmán pro rodinnou dovolenou. Opravdu výborná jídla na vás čekají v místních restauracích a tavernách. Typická místní kuchyně je lahodná a útulné prostředí jedinečným způsobem přispívá k jedinečným kulinářským zážitkům.

Co by mohlo být lepší, než náročný a dlouhý den zakončit v dobré společnosti a s výborným jídlem a pitím. Antimachia je místem s osobitým šarmem a opravdu každý se tu bude cítit pohodlně a jistě se sem někdy v budoucnosti opět vrátí.