Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Autobusová doprava

Ostrov Kos a jeden z autobusů

Na řeckém ostrově Kos máte několik způsobů, jak cestovat po okolí, a jednou z možností je autobus. V hlavním městě Kos funguje jedna městská autobusová společnost, která zde působí spolu s provozem městské autobusové dopravy a s "mini-vláčkem“. Tak se můžete poměrně snadno pohybovat a získat skvělý přehled o celém městě. Kromě těchto způsobů dopravy jezdí na ostrově Kos i "ostrovní autobusy", veřejné autobusy, které vás zavezou z města Kos i na další místa na ostrově.

Městskými busy se můžete dostat i do okolí města Kos, třeba do míst jako jsou Lambi, Psalidi, Agios Fokas či Asklepieion. Autobusy odjíždějí i přijíždějí z nábřežní promenády. Na druhé straně ulice se také nachází kanceláře Městské autobusové společnosti, kde si můžete nastudovat jízdní řád a informace o výletech turistickým vláčkem. Zde je také určitě výhodnější koupit si jízdenky, protože v autobuse zaplatíte o něco víc. U autobusové zastávky ja také prodejní automat na jízdenky, který ne vždy ovšem funguje.

"Ostrovní autobusy" společnosti KTEL (Intercitybus) vyjíždějí, resp. přijíždějí k autobusovému nádraží města Kos. To se nachází na křižovatce ulic Kleopatras a Peisandrou, ani ne sto metrů od starého města. Do přístavu je to odsud několik set metrů. Jízdenky lze zakoupit v autobuse, přeprava jízdních kol není možná.

Přibližná doba jízdy do města Kos je z Asfendiou 40 minut, z Tigaki 20 minut, z Marmari 35 minut, z Pyli 30 minut, z Mastichari 45 minut, z Antimachia 40 minut, z Kardameny 45 minut, z Kefalosu 50 minut, z Paradise Beach 60 minut. Všechna větší města na ostrově jsou díky ostrovním autobusům propojena s hlavním městem. Kdo chce ale jet např. z Mastichari do Kardameny, musí cestovat přes hlavní město, jinak to bohužel nejde a přímé spojení neexistuje.

Místo

Autobusové nádraží KTEL 36° 53' 29.3424" N, 27° 17' 15.864" E
Location