Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Lambi

Kos - městečko Lambi a pláž

Lambi leží v nejzazším severovýchodním koutu řeckého ostrova Kos, nedaleko od hlavního města Kos. Hotely a prázdninová zařízení se nacházejí v blízkosti pobřežní silnice, oblázkovo-písčitá pláž poskytuje širokou nabídku těch nejrůznějších sportovních aktivit. Do místního centra s mnoha restauracemi, hospůdkami, tavernami a obchody, zajíždějí pravidelně z pláže autobusy.

Místní pláž začíná sice trochu kamenitě, ale postupně se rozvíjí do nádherné, kilometr dlouhé písečné pláže. Mezi turisty je velmi oblíbeným cílem, a pro ty návštěvníky, kteří nemají chuť jen tak lenošit na pláži na slunci, nebo pod slunečníkem, je připraveno mnoha sportovních zařízení k vodním sportům.

V Lambi je hodně co objevovat a zažít. Unikátní krajina, srdečnost místních ostrovanů, stejně jako kultura a památky staleté historie čekají na návštěvníky nejen v Lambi, ale také v okolních obcích, jako je hlavní město Kos a Psalidi na severu, Tigaki, Antimachia anebo Mastichari na západě.
Nádhera památek z antického světa se předhání s monumentalitou byzantských a osmanských památek. Chcete-li okolí prozkoumat bez jakéhokoliv časového tlaku, a poznat zblízka zemi i lidi, vydejte se na cesty místním autobusem nebo si pronajměte auto.

Řecký ostrov Kos je jedním ze Sporadů a po ostrovech Rhodos a Karpathos je třetím největším z Dodekanských ostrovů. Kos se nachází jen kousek od tureckého pobřeží v Egejském moři a severozápadně od ostrova Rhodos. Nabízí kilometry dlouhé a krásné písečné pláže, čisté moře ve všech představitelných odstínech modré barvy, úzký výběžek hor, malebné vesničky a historická místa. To vše najdete na přibližně 40 kilometrů dlouhém a 8 km širokém ostrově.

Západ ostrova láká o​​samocenými plážemi a kláštery k pěším výletům. Kos je atraktivní cílem pro dovolené po celý rok. Když se příroda na jaře znovu probouzí k životu po zimních deštích, celý ostrov se promění v jedno velké moře plné voňavých květů. Blízkost k okolním ostrovům a k Turecku je ideální pro jednodenní výlety. Na žádném jiném řeckém ostrově neexistuje tolik cyklistických stezek jako tady, na Kosu. Také milovníci koní si zde přijdou na své, protože jsou v nabídce i prázdniny strávené na hřbetě koně.

Místo

Pláž Lambi 36° 54' 33.4188" N, 27° 17' 1.7304" E
Location