Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Ostrov Kos a pláže, 2. část

Pláž Lambi

Pláž Psalidi (Agios Fokas)

Pláž Psalidi se nachází poblíž hlavního města Kos (cca 3,5 km) a je určitě jednou z nejpopulárnějších tamních pláží. V okolí je návštěvníkům k dispozici mnoho hotelů a penzionů k ubytování. Zdejší oblast se může pochlubit množstvím rybích taveren a řeckých restaurací s místní i s mezinárodní kuchyní.

Většina pláží na ostrově Kos nabízí plážová lehátka, slunečníky a je na nich dost příležitostí k provozování vodních sportů. Psalidi je ideální místo pro windsurfing a skoro každý den v létě zde spatříte na pláži skupiny surfařů. V Psalidi najdete také pláž Agios Fokas, vysoce turisticky rozvinutou pláž s krásným výhledem a s ocelově modrou vodou. Přímo jedinečně nádherné jsou zde západy slunce.

Pláž Therme

"Lázeňská" pláž Therme je nedaleko od hlavního města (asi 10 km, směrem za Psalidi). Přírodní pramen teplé vody vyvěrá přímo z hory a je to ideální místo pro každého návštěvníka. Teplé vodní prameny jsou pravým pokladem, obsahují přírodní prvky jako jsou draslík, sodík, vápník, hořčík, síra a chlór. Koupání v pramenech je vhodné pro léčbu revmatických chorob, artritidy a gynekologických problémů.

Zdejší prameny objevil v roce 1934 Italský archeolog Laourentsi. Kouzelná pláž je zastrčená za velkými skalisky a je skryta před zbytkem světa. Tyto horké prameny lákají turisty též v zimě, protože voda je teplá i v chladnějších měsících. Přístup na pláž je snadný, lze využít veřejnou autobusovou dopravu, auto, taxi, skútr nebo třeba kolo.

Pláž Lambi

Pláž Lambi leží 4 km severozápadně od města Kos a je dlouhá několik kilometrů. Moderní název pláže je "Alikarnassos", a je velmi dobře přizpůsobena cestovnímu ruchu s mnoha hotely v okolí. Právě v nich se můžete ubytovat o své dovolené.

Lambi je ideální destinací pro všechny návštěvníky, kteří se nechtějí vzdát svého pohodlí na pláži, ale nevyžadují u toho žádný velký ruch. Pláž je snadno dosažitelná i autobusy, které sem směřují několikrát denně. Plochý terén umožňuje pohodlný příjezd na kole nebo třeba i na inline bruslích, cesta je dobrá až do Tigaki.

Místo

Pláž Agios Fokas, Kos 36° 51' 27.27" N, 27° 20' 59.064" E
Location