Jste zde

Domů » Pláže

Pláže na ostrově, 1. část

Kos - pláž Camel

Ostrov Kos nabízí několik vysloveně krásných zátok a pláží. Každá má své vlastní kouzlo a určitě stojí za vidění. Písečná pláž Kardamena Beach se nachází na jižním pobřeží ostrova, má azurově modrou, křišťálově čistou a mělkou vodu. Můžete si zapůjčit lehátka a slunečníky, a také se zde dá skvěle rybařit. V blízkosti se nacházejí možnosti k ubytování, restaurace a další zábavní podniky.

Tohle místo drží pevně v rukou angličtí turisté, a protože tady panuje stále čilý ruch, nepřijde Kardameně zas tak každý na chuť. Samotná vesnice Kardamena nemá žádné zvláštní atrakce, obchody, bary, kluby a restaurace se přizpůsobily svým britským hostům. V rychlém občerstvení dostanete ryby, hranolky a hamburgery namísto gyrosu. V restauracích dokonce nabízejí anglickou snídani, hovězí pečeni a pudink Yorkshire!

Další krásné písečné pláže najdete dále směrem na západ, k poloostrovu Kefalos. Kamari na západě Kosu je vzdálené 1 kilometr od vesnice Kefalos a patří k nejkrásnějším a nejoblíbenějším plážím ostrova. Voda je chladná a křišťálově čistá. K zapůjčení jsou zde lehátka a slunečníky, stejně tak jako vybavení na vodní sporty. Pláž je ideální k surfování. Kromě toho jsou v blízkosti četné restaurace s rybími specialitami a také možnosti k ubytování.

Pak jsou tu ještě pláže Markos a Camel Beach. Tyto dvě pláže jsou malé a poměrně skryté, ale nacházejí se v možná vůbec nejkrásnějších zátokách na celém ostrově. S ničím jiným se ovšem nedá srovnávat organizovanost na písečné pláži Paradise Beach, kde jsou ve třech řadách k dispozici plážová lehátka. Vyznavači vodních sportů si zde dozajista užijí svých oblíbených sportovních aktivit. Pro kulinářské účely jsou tu postaveny mnohé taverny.

Čím dále budete postupovat k východu, tím prázdnější pláže objevíte. Pokud se ocitnete až úplně na východě, na plážích Sunny Beach a Polemi Beach, najdete v těchto místech jen velmi málo turistů. Na obou těchto nádherných plážích jsou dlouhé písečné úseky, pláž se do vody jen mírně svažuje a je tady doopravdy jen pár kamenů.

Pláže v blízkosti města Kos, tzn. pláže na severovýchodním pobřeží ostrova jako třeba Lambi Beach, se skládají ze směsi štěrku a písku a jsou poněkud užší. Opět zde platí, že nádherné moře je tu přímo ideální pro koupání.

Místo

Pláž Kardamena 36° 46' 48.3888" N, 27° 8' 34.2708" E
Location